Mainos
Mainos

Lahden kisaisännyys 2017 ratkeaa kohta

Lahti kisaa hiihdon MM-kisoista 2017 tällä viikolla Etelä-Koreassa. Eri hiihtolajien MM-kisaisännyydet ratkeavat ylihuomenna.

Lahden lisäksi kisoja haluavat Slovenian Planica, Saksan Oberstdorf ja Puolan Zakopane.

Ratkaisut lyö lukkoon FIS:n hallitus, jonka 17 jäsenestä on 15 saapunut Etelä-Koreaan. Äänestyskierroksia käydään niin monta, että jokin paikkakunta saa taakseen enemmistön. Kullakin kerralla pudotetaan pois vähiten ääniä kerännyt isäntäkandidaatti.

Lahti piti MM-hakemuksissa tauon dopingin tahraamien vuoden 2001 kisojen jälkeen. Sittemmin kaupunki on hakenut seitsemänsiä MM-hiihtojaan sitkeästi eli nyt kolmatta kertaa peräkkäin.

Lahti ei enää nosta ykkösvaltikseen hienoa stadionia ja luistavia järjestelyitä. Nyt painotetaan kansallista hanketta, koko kansan hiihtojuhlaa sen kunniaksi, että itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta 2017.

Lahden kumppaniksi on ilmoittautunut Helsinki. Isännän ja apupojan rooli vain kääntyy toiseksi kuin meneillään olevana kulttuuripääkaupunkivuotena.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme