Mainos
Mainos

Lahden lastenkotijuttu julistettiin salaiseksi

Käräjätuomarin mukaan juttu käsitellään suljetuin ovin, koska esillä on nuorten ihmisten arkaluontoisia asioita. Syytetty on itse vaatinut julkista käsittelyä.

Lahtelaisen lastenkodin entisen johtajan seksuaali- ja virkarikossyytteet käsitellään suljetuin ovin. Lahden käräjäoikeus päätti asiasta yksimielisesti käsittelyn.

Mies on alusta lähtien kiistänyt syyllistyneensä johtajanvirassa mihinkään rikokseen. Hän vaati tapahtumien julkista käsittelyä, eikä syyttäjälläkään sitä vastustanut.

Oikeuden vaa'assa painoi kuitenkin enemmän asianomistajien pyyntö. Käräjätuomari Tarja Silfvenius perusteli ratkaisua sillä, että oikeudessa puidaan nuorten ihmisten henkilökohtaisia, arkaluontoisia asioita. Materiaali julistettiin salaiseksi 20 vuodeksi.

Syyttäjä Pentti Kemppi kertoi kesällä syyttävänsä ex-johtajaa seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lahden kaupunki siirsi miehen ensin muihin tehtäviin ja irtisanoi hänet viime keväänä. Syytetyllä on ollut merkittäviä poliittisia luottamustehtäviä. Hän pidättäytyi kaupunginhallituksesta tutkinnan alkaessa ja haasteen saatuaan myös valtuustosta.

Jutulle on varattu tältä ja ensi viikolta kuusi käsittelypäivää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme