Mainos
Mainos

Lahden pelastuslaitos torjuu arvostelua

Lahden jouluinen kerrostalopalo ei ilmeisesti olisi vaatinut kuolonuhreja, jos asukkaat eivät olisi hätäännyksissään tehneet kohtalokkaita virheitä. Palonalkua sammutettiin syttymisherkän superlonpatjan avulla. Avoimeksi jääneet ovet levittivät runsaasti savua käytävään. Toinen uhri olisi todennäköisesti pelastunut, jos hän olisi jäänyt odottamaan auttajia omaan huoneistoonsa.

Lahden palopäällikkö Lauri Pastilan puolusti tänään tiedotustilaisuudessa voimakkaasti alaisiaan, joiden hän katsoi joutuneen aiheettoman ja loukkaavan arvostelun kohteeksi. -Enempää ei ollut tehtävissä.

Palopäällikkö Pastila arvelee, että palovaroittimien pakollisuus otetaan Lahden tapauksen jälkeen "toisella vakavuudella" esiin uutta palolakia sorvattaessa.

Pastilan mielestä tulisi harkita uutta rakennusmääräystä, joka toisi kerrostalon käytävään savunpoistoluukun. Neliön suuruisen "räppänän" saisi auki painamalla nappia alakerrassa.

Lahden pelastuslautakunta on vastikään pitänyt ylimääräisen kokouksen. Se esittää noin 400 000 markan kalustohankintoja, muun muassa puomitikasauton ja radiokaluston parantamista. Lisäksi tutkitaan hyppytyynyjen saatavuutta.

Lahden tulipalossa menehtyivät 13-vuotias tyttö sekä naapurissa asunut vanhempi nainen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme