Mainos
Mainos

Lahden pirtujutussa 540 000 euron korvaukset

Lahden käräjäoikeus on antanut tuomionsa miehille, jotka harjoittivat vuosi sitten laitonta pirtubisnestä. Toinen myönsi olleensa tekemisissä 999 pirtulitran kanssa ja toinen peräti 8000:n.

Oikeus ei uskonut syytettyjen selityksiä, jonka mukaan he olisivat joutuneet pelivelkojen takia tekemään palveluksia venäläisille pirtukauppiaille. Oikeuteen ei uponnut myöskään pirtua pakanneen miehen kertomus, jonka mukaan hän olisi hankkinut ison määrän tyhjiä pulloja ja pullotornin mehupulloiksi ja pakkauslaatikoita rapuja varten.

Hollolasta toimitilan vuokranneelle helsinkiläismiehelle langetettiin 1 vuoden 10 kuukauden ehdoton vankeustuomio ammattimaisesta tai tavanomaisesta alkoholipitoisen aineen salakuljetuksesta ja välittämisestä. Tuomioon liittyy myös lääkerikos. Keväällä 60 vuotta täyttänyt päätekijä määrättiin korvaamaan Suomen valtiolle liki 475 000 euroa. Summalle on kertynyt vuoden korko.

Pirtulastin kuljettajana napattu 35-vuotias järvenpääläismies sai yli 62000 euron laskun sekä kahdeksan kuukautta vankeutta. Tuomio on ehdollinen, sillä miehen edellinen ehdollinen koeaika oli lähes lopuillaan rikoshetkellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme