Mainos
Mainos

Lahden selvitys paljasti: Laiho kopioinut lääkäreiden tekstejä

Lahden kaupunki on käynyt läpi epäillyn valelääkäri Esa Laihon Lahden kaupunginsairaalan vuodeosastolla hoitamien potilaiden sairauskertomukset. Tutkimuksessa paljastui, että neljästä sairauskertomuksesta löytyi epäasianmukaisia merkintöjä.

Potilaskertomuksista ei löytynyt mitään sellaista, mikä viittaisi suoranaisesti hoitovirheeseen. Neljän potilaan sairauskertomukset lähetetään kuitenkin vielä Valviran arvioitaviksi. Näistä kertomuksista on löytynyt merkintöjä, jotka viittaavat epäasianmukaiseen toimintaan. Laiho on muun muassa kopioinut suoraan jonkin verran toisten lääkärien tekstejä.

Laihon hoitamat Lahden kaupunginsairaalan vuodeosastojen potilaat ovat olleet pääosin laitoshoidossa olevia vanhuksia. Näitä tapauksia on ollut Lahdessa noin 400.

Näiden neljän tapauksen lisäksi Lahden kaupunki lähettää Valviran pyynnöstä lupa- ja valvontavirastoon tutkittavaksi sellaiset tapaukset, joissa Laihon antaman hoidon ja potilaan kuoleman välillä on läheinen ajallinen yhteys.

– Mielestäni on hyvä, että myös Valvira tutkii näiden vainajien potilaskertomukset. Se on samalla meidän tarkastustyömme laadunvarmistamista, sanoo Lahden kaupunginsairaalan johtava ylilääkäri Merja Valjakka-Heimola.

Kaikkiaan Esa Laiho on hoitanut Lahden kaupungilla työskennellessään yhteensä noin 4000:ta potilasta.

Jo tutkittujen pääosin ikääntyneiden potilaiden lisäksi Laiholla on ollut avoterveydenhuollon päivystyspotilaita noin 3 700.

– Avohoidon potilaskertomuksia on tähän mennessä tutkittu noin 300. Tällä hetkellä tutkimustyön arvioidaan kestävän kaksi kuukautta, sanoo terveyspalvelujen johtaja Risto Raivio.

Laiho on työskennellyt Lahden kaupungilla lääkäreitä vuokraavien yritysten kautta. Ensimmäisen kerran Laiho on työskennellyt Lahden kaupungilla vuonna 2004. Tämä on selvinnyt potilastietojärjestelmän lokitiedoista.

Hän on hoitanut potilaita eripituisissa ja epäsäännöllisissä jaksoissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme