Mainos
Mainos

Lahdessa tuskin sikainfluenssaa

Päijät-Hämeen keskussairaalassa tiistai-illasta lähtien eristyshoidossa olleella naisella ei ilmeisesti ole sikainfluenssatartuntaa. Potilaalta otettujen influenssatestien alustavat tulokset eivät sairaalan mukaan viittaa influenssaan.

Myöskään varmistusta muusta mahdollisesta infektion aiheuttajasta ei vielä ole. Nainen oli ollut pitkällä Meksikon-matkalla.

Potilas kotiutuu sairaalasta tänään ja jatkaa lääkitystä kotikaranteenissa lopullisten tulosten valmistumiseen saakka. Diagnoosin varmistus saadaan ensi viikolla.

Uusia sikainfluenssaepäilyjä Päijät-Hämeen alueella ei ole todettu.

Myös Turussa on otettu näytteitä flunssaoireisilta, mutta sairaanhoitopiirin mukaan on äärimmäisen epätodennäköistä, että kyseessä olisi sikainfluenssa. Potilaat eivät ole olleet tartunta-alueella, Meksikossa tai Yhdysvalloissa, eikä heiltä näin ollen pitäisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan edes ottaa virusnäytteitä.

Katso Pekko Ylösen juttu (Kymmenen uutiset 30.4.2009)

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 30.4.2009)

Katso peruspalveluministeri Paula Risikon haastattelu (Seitsemän uutiset 30.4.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme