Mainos
Mainos

Lähes 40 000 lukiolaista hikoili reaaliaineiden parissa

Tänään oli ensimmäistä kertaa käytössä reaaliaineiden uudistettu koe, jossa opiskelijat saivat vastata vain yhteen, ennalta valittuun aineeseen.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuivat tänään uudistetulla reaalikokeella. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa käytössä käytäntö, jossa opiskelijat vastasivat vain yhden ennalta valitun aineen kysymyksiin.

Runsaat 39 600 lukiolaista hikoili psykologian, historian, filosofian, fysiikan tai biologian parissa. Suosituimmat aineet olivat historia ja psykologia, joihin molempiin oli ilmoittautunut yli 6300 kokelasta.

Historiaan vastanneet opiskelijat pääsivät kertomaan muun muassa siitä, miten meret ja joet vaikuttivat kulttuurien kehittymiseen vanhalla ajalla. Yhtenä jokerikysymyksenä oli talvisodan rauhan rajamuutokset, ja kuinka ne vaikuttivat Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin.

Filosofian kokeessa oli filosofi Ludwig Wittgensteinin lainauksia, joiden perusteella kokelaiden piti pohtia tiedon sosiaalista luonnetta. Yksi kysymys käsitteli kahden eri koulusuuntia edustavan filosofin käsityksiä omistamisesta.

Psykologiassa haettiin vastausta muun muassa siihen, miksi jotkut ihmiset etsivät vaarallisia urheilukokemuksia.

Kirjoitukset jatkuvat taas perjantaina, jolloin lukiolaiset pääsevät vastaamaan toisen kotimaisen kielen kysymyksiin. Toinen reaalikoepäivä on viikon päästä keskiviikkona, jolloin ovat vuorossa uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian ja maantieteen kokeet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme