Mainos
Mainos

Lähes kaikki Suomen uimarannat täyttävät EU:n vaatimukset

Komissio haluaa Suomelta selityksen sille, miksi se on omatoimisesti poistanut rantoja EU:n tarkkailtavien uimapaikkojen listalta.

Vain viisi suomalaista uimarantaa ei täyttänyt viime vuonna EU:n vaatimuksia uimavesien puhtaudesta. Tiedot käyvät ilmi komission tänään julkistamasta vuosiraportista.

Noin 98 prosenttia suomalaisista uimarannoista täytti EU:n asettamat minimivaatimukset. Suomessa on yhteensä 379 uimarantaa, joiden puhtautta seurataan säännöllisesti EU-tasolla. Kaikkiaan uimapaikkoja on enemmän, mutta testejä ei tarvitse tehdä pienillä rannoilla.

Komissio kritisoi kuitenkin Suomea siitä, että se on viime vuosina omatoimisesti poistanut rantoja tarkkailtavien uimapaikkojen listalta. Komissio haluaakin nyt Suomelta selityksen asialle.

Vuosiraportissa punaisen, eli heikoimman merkinnän saivat Lämsänjärven ranta Oulussa, Pieni Vatjusjärvi Haapavedellä, Pappilanrinne Jyväskylän maalaiskunnassa, Ispoinen Turussa sekä Lauttasaaren Merikylpylän puisto Helsingissä.

Merkintä kertoo lähinnä, että veden laatu on ollut viime kesänä ainakin yhdessä mittauksessa muita rantoja heikompi. Se ei tarkoita, että rannat olisivat terveydelle vaarallisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme