Mainos
Mainos

Lähes koko oppositiolta välikysymys koulutussäästöistä

Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP lähtevät mukaan SDP:n välikysymykseen koulutussäästöistä.

Välikysymykseen osallistuvien puolueiden mielestä Suomen koulutuspolitiikan kehityslinja on vaarassa, kun hallitus on leikkaamassa koulutuksesta ja tutkimuksesta lähes 3 miljardia euroa vaalikauden loppuun mennessä.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, kansanedustaja ja entinen opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) katsoo, että hallitus syö talouskasvun edellytyksiä.

– Hyvä osaaminen luo edelläkävijyyttä yrityksiin, tuotantoon, tuottavuuteen ja sitä kautta työpaikkoihin. Hallitus toimii tässä erittäin ristiriitaisesti, sanoo Gustafsson.

Gustafssonin mukaan korkean osaamisen työpaikat ovat Suomessa vaarassa, jos koulutuksesta leikataan esitetysti, ja samalla hallitus on vähentämässä maisterin tutkintojen määrää.

Kristillisdemokraatit ei lähtenyt mukaan välikysymykseen. Puolueen mielestä ajankohta on huono, koska kaikki voimat pitäisi nyt kohdistaa yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme