Mainos
Mainos

Lähes viidennes kantaa ruokamyrkytysbakteeria

Noin viidesosa terveistä ihmisistä on yleisesti ruokamyrkytyksiä aiheuttavan bakteerin oireeton kantaja.

Clostridium perfringens -bakteeri on ilmeisesti aiheuttanut viidesosan kaikista viime vuosikymmenten ruokamyrkytyksistä Suomessa. Bakteeri etsii mielellään pesäpaikan ihmisestä.

Eläinlääketieteen lisensiaatti Annamari Heikinheimon väitöstutkimuksen tarkoituksena oli kehittää menetelmiä, joilla bakteeri voidaan tunnistaa. Hän ei silti koe, että ihmisten tulisi testauttaa itsensä bakteerin varalta.

-Yleensä tämä bakteeri kuuluu kantajan normaaliin mikrobistoon, Heikinheimo rauhoittelee.

Ruokamyrkytykset välttää parhaiten huolehtimalla keittiön puhtaudesta ja lämmittämällä ruuan riittävän kuumaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot