Mainos
Mainos

Lähestymiskieltolakia laajennetaan

Lähestymiskieltolakia aiotaan laajentaa siten, että väkivaltainen ihminen voitaisiin poistaa perheen kodista ja pitää hänet sieltä pois jonkin aikaa. Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan mahdollisuutta häätöön.

Työryhmän tehtävänä on pohtia erityisesti sitä, millainen väkivalta tai sen uhka riittäisi häädön edellytykseksi. Nykyisessä lähestymiskieltolaissa on se ongelma, ettei se ulotu samassa taloudessa asuviin. Tällöin väkivallan uhri, yleensä nainen, joutuu lähtemään yhteisestä kodista turvakotiin ja väkivallan tekijä voi jäädä kotiin. Työryhmän pohdittavaksi tulee sekin, miten toimitaan, jos asunto on yhteinen tai miehen nimissä. Työryhmän tulee saada työnsä valmiiksi lokakuun loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot