Mainos
Mainos

Lähettiläs: Suomen turvapaikkaäänestys imagonrakennusta helvetistä

Suomen Sveitsin-suurlähettiläs arvostelee Facebookissa kovin sanoin Suomen päätöstä olla äänestämättä kun EU-maiden sisäministerit päättivät tiistaina 120 000 turvapaikanhakijan sijoittamisesta jäsenmaihin.

Jari Luoto kirjoittaa pitävänsä säälittävänä, että hallitusohjelman muotoiluja käytetään asian selityksenä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ylen mukaan Luoto kirjoittaa närkästyneenä varsinkin siitä, kuinka päätös tekee hallaa viimeisillekin rippeille Suomen imagoa ja uskottavuutta.

Luoto huomauttaa Facebook-päivityksessään, että muut EU-maat äänestivät ylivoimaisesti kiintiöiden puolesta, ja vain pieni Itä-Euroopan maiden joukko sitä vastaan.

– Tämä on todella hämmentävää; toisaalta me – aivan oikein – teemme osamme, mutta samalla teemme kaiken voitavamme pilataksemme maineemme rippeet ja etäännyttääksemme itsemme lähimmistä liittolaisistamme. Tämä on imagonrakennusta helvetistä.

Kaksikymmentä maata äänesti esitetyn taakanjaon puolesta, neljä vastaan. Suomi on ei-leirissä Unkarin, Tshekin, Slovakian ja Romanian kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme