Mainos
Mainos

Lähimmäisenrakkaus sytyttää kynttilän tuntemattomankin haudalla

Vapaaehtoiset kynttilänsytyttäjät vievät Vantaalla jouluaattona hautausmaille kynttilöitä niiden puolesta, jotka eivät itse sinne syystä tai toisesta pääse.

Vantaan seurakunnan tarjoaman Suurella Sydämellä -palvelun kautta on ilmoittautunut noin 60 vapaaehtoista kynttilänsytyttäjää, jotka käyvät Vantaan hautausmailla ja Honkanummen hautausmaalla jouluaattona sytyttämässä kynttilän. Palvelun kautta on myös pystynyt esittämään toiveen kynttilän sytyttämisestä haudalle.

Vantaan seurakuntien projektityöntekijä Heikki Heikurinen kertoo, että palvelu perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja ihmisten hyvään tahtoon.

– Vapaaehtoiset ovat ihan tavallisia ihmisiä, ei niinkään seurakunnan aktiivivapaaehtoisia. Aivan tavallisia ihmisiä, jotka arjessa toimivat ja joilla on halu tehdä hyvää, Heikurinen kiittää.

– Kynttilänsytyttäjät jopa itse hankkivat sen kynttilän, jonka vieraan haudalle vievät. Me olemme vain välittäneet toiveet, mille haudoille kynttilän halutaan sytytettävän. Me etsimme hautapaikan hautaustoimen kanssa ja lähetämme tarkemmat tiedot sähköpostitse vapaaehtoiselle.

Palvelun tilaaja on usein vanhus, joka ei itse pääse lähtemään hautausmaalle syystä tai toisesta. Lisäksi muualla Suomessa asuvat tai ulkomailla asuvat, sekä muualle joulua viettämään lähtevät ihmiset tekevät pyyntöjä.

Heikurinen kertoo, että toiveen pyytäjä saa vahvistustekstiviestin kun kynttilä palaa haudalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme