Mainos
Mainos

Lähiöt ovat mainettaan paremmassa kunnossa

Suomalaiset lähiöt ovat mainettaan paremmassa kunnossa, selviää Tampereen teknillisen yliopiston tutkimushankkeessa.

Laajasta aineistosta käy ilmi muun muassa se, että 1970-luvun lähiökerrostalojen energiatehokkuus ei ole sen huonompi kuin muidenkaan suomalaisten kerrostalojen.

Tutkijaryhmän mukaan lähiöiden kerrostaloja kannattaa mieluummin korjata ajan tasalle kuin purkaa. Työmaata on runsaasti, sillä lähes puolet suomalaisista kerrostaloista on rakennettu 1960- ja 70-luvuilla. Lähiökerrostaloissa on korjaustarpeessa noin puoli miljoonaa asuntoa.

Lähiöiden vetovoimaa voidaan ja kannattaa tutkijoiden mukaan parantaa monin tavoin. Yksi tarpeellinen uudistus on yhdistää pieniä huoneistoja perheasunnoiksi. Lähiökerrostaloissa on paljon kaksioita, mutta melko vähän isompia huoneistoja.

Tutkijat suosittelevat myös kerrostalojen madaltamista ylimpiä kerroksia purkamalla ja toisaalta täydennysrakentamista, esimerkiksi uusia lasitettuja parvekkeita tai muita puolilämpimiä tiloja. Uudistuksilla voidaan sekä parantaa talojen ulkonäköä että luoda entistä viihtyisämpiä asuntoja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme