Mainos
Mainos

Lähipäivien myrskyt arvaamattomia - ilmassa viime viikonlopun kaltaisia merkkejä

Viikonlopun rajuilmoista on tulossa arvaamattomia. Myrskyt saattavat kuitenkin nousta yhtä rajuiksi kuin viime viikonloppuna.

- Ilmamassoissa on samanlaista koostumusta kuin viikonloppuna, joten myrskyt voivat olla yhtä rajuja. Paikoitellen voi tulla myös syöksyvirtauksia, kertoo Forecan meteorologi Ilkka Alanko.

Huomenna sateita ja ukkosia on odotettavissa etenkin Lappiin, mutta myös Etelä- ja Keski-Suomessa voi tulla yksittäisiä ukkoskuuroja. Itä-Suomeen ukkosia on odotettavissa etenkin huomenillalla.

Forecan mukaan säärintamat liikkuvat nyt hyvin arvaamattomasti, joten tarkkoja ennusteita siitä missä ja milloin myrskyää rajuimmin, on vaikea tehdä.

Viikonlopun myrskyt liittyvät kylmään säärintamaan, joka liikkuu Suomen yli luoteesta eteläkaakkoon.

Maanantaihin mennessä ukkoset laantuvat ja sää viilenee. Kokonaan ukkosista ei kuitenkaan päästä eroon, sillä ensi viikon puolivälissä on luvassa jälleen uusia ukkosmyrskyjä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme