Mainos
Mainos

Lähipoliisitoiminta vastaus asukkaiden odotuksiin

Suomalaiset suhtautuvat poliisiin myönteisesti, mutta toisaalta poliisin toivottaisiin olevan läheisempi ja tutumpi. Tällaisia havaintoja tehtiin juuri valmistuneessa Näkyykö poliisia -tutkimuksessa.

Tutkimuksen kohteena olivat kansalaisten käsitykset ja havainnot poliisista, kokemukset turvallisuuden tunteesta ja rikoksen pelosta sekä arviot kiinnijäämisriskin suuruudesta.

Turun yliopistossa tehdyllä tutkimuksella selvitettiin, miten Turussa ja Lahdessa onnistuttiin lisäämään ihmisten turvallisuuden tunnetta ja rikoksesta kiinnijäämisen riskiä poliisien näkyvää partiointia lisäämällä. Tutkimuksen tekivät projektitutkija Satu Salmi ja apulaisprofessori Esko Keskinen.

Lähipoliisitoimintamalli tukee myönteisen käsityksen säilymistä poliisista. Asukkaat haluavat, että heidän alueensa poliisi palvelee heitä myös arkipäivän pienissä ongelmissa mm. neuvomalla, miten seuraavalla kerralla voisi välttyä polkupyörävarkaudelta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme