Mainos
Mainos

Lahjoittajat unohtavat kummilapsensa kehitysmaissa

Vain vajaa puolet kummilapsista kehitysmaissa saa tukijoiltaan lahjoja tai tervehdyksiä.

Plan-säätiön tutkimuksen mukaan suomalaisista kummeista vain alle 40 prosenttia on yhteydessä kummilapseensa. Samansuuntainen näppituntuma on Suomen Lähetysseuralla.

Plan on päättänyt luopua kummilapsille lähetettävistä lahjoista, sillä ne saattavat aiheuttaa kateutta ja eriarvoisuutta. Kummien toivotaan olevan yhteydessä lapsiin kirjeiden avulla.

- Perheet ovat miettineet, onko heissä joku vika ja mitä heidän pitäisi tehdä, että kummit olisivat yhteydessä ja lähettäisivät lahjoja heidän lapsilleen, kertoo Miya Serenius Plan-säätiöstä.

Useiden muiden järjestöjen kautta kummilapsille voi edelleen lähettää lahjoja. Järjestöt tarjoavat muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi kummilapsirahastoa.

- Rahastoon kummi voi antaa haluamansa summan, ja paikan päällä kummiyhdyshenkilö hankkii kaikille yhteisesti jotakin, selittää kummikoordinaattori Maarit Mäenpää Suomen Lähetysseurasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot