Mainos
Mainos

Lahjonnasta kertova kirja hämmensi Yhdysvaltain lähetystöä

Suomalais-venäläisen kauppakamarin tekemä kirja venäläisestä tapakulttuurista on saanut Yhdysvaltojen suurlähetystön tekemään kirjallisen tiedustelun Suomelle.

Tak Ili Kak -kirja käsittelee lahjontaa venäläisessä liike-elämässä. Yhdysvaltojen suurlähetystön tiedustelussa kysytään, miksi Suomi OECD:n jäsenmaana on tukenut tällaisen kirjan julkaisemista, kävi ilmi Ylen Ajankohtaisen kakkosen Itänaapuri-illassa eilen.

Kirja vedettiin pois myynnistä tammikuussa. Syynä oli se, että kirjan epäiltiin kehottavan lahjomiseen. Kauppakamari teki kirjan erityisesti liike-elämän tarpeisiin.

-Vastauksessaan Suomi on todennut, että kirjan julkaiseminen ei ollut lainvastaista. Mukana vastauksessa on valtakunnansyyttäjän päätös, jonka mukaan kirja on laillinen, kerrottiin Ylen ohjelmassa.

Yhdysvaltain suurlähetystön tiedustelu oli osoitettu ulko-, oikeus- sekä kauppa- ja teollisuusministeriöille. Ne laativat yhteisen vastauksen, jossa on selvitetty Suomen lainsäädäntöä.

Ajankohtainen kakkonen uskoi kirjan palannevan myyntiin lähiaikoina, kun siihen on lisätty muun muassa käytännön esimerkkejä Venäjän tiukasta korruptiolainsäädännöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme