Mainos
Mainos

Lahjuslaki sallii kansanedustajille maakuntamatkat

Uusi lakiehdotus tiukentaisi kansanedustajien lahjussäännöksiä. Kansanedustaja voi jatkossa syyllistyä lahjusrikokseen, jos voidaan näyttää, että hän on ajanut jotain asiaa tietyn edun vuoksi.

Vakavampia lahjusrikoksia varten tulisi erityinen törkeä tekomuoto sekä lahjuksen antajalle että ottajalle.

Tähänastiset lahjussäännökset eivät ole tuoneet kansanedustajille tuomioita. Säännökset ovat olleet huomattavasti löyhemmät kuin virkamiehillä.

Esitys huomioi kansanedustajien tarpeen pitää yhteyttä eri tahoihin. Maakunnan kulttuuririentoihin osallistuminen ei ole lahjus.

- Illan istuminen ja kohtuulliset yöpymisen kulut ovat sallittuja, oikeusministeri Tuija Brax sanoo.

Kansanedustajille ehdotetaan lain yhteydessä laajempaa velvollisuutta ilmoittaa sidosryhmänsä. Nykyään sidokset tarvitsee ilmoittaa hyvin löyhästi.

Brax tuo lakiehdotuksen torstaina valtioneuvoston käsittelyyn.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot