Mainos
Mainos

Lähteekö Niinistö presidenttikisaan?

Sauli Niinistö (kok) kertoo tänään tiistaina, lähteekö hän ehdokkaaksi presidentinvaaleihin. Niinistö on ilmoittanut järjestävänsä Helsingissä tiedotustilaisuuden presidentinvaalien ehdokasasettelusta aamupäivällä kello 10.

Niinistö on ollut monissa gallupkyselyissä vastaajien suosikki tulevaksi presidentiksi. Hän ei ole kuitenkaan aikaisemmin kertonut mitään aikeistaan presidentinvaalien suhteen.

Toistaiseksi vain vihreiden Pekka Haavisto on asettunut virallisesti ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on sanonut, että hän todennäköisesti on mukana presidenttikilvassa.

Eduskunnan nykyinen puhemies, sosiaalidemokraattien Eero Heinäluoma, ilmoittaa elokuussa, aikooko hän pyrkiä presidentiksi. Myös Olli Rehnin (kesk.) odotetaan kertovan, onko hän lähdössä presidenttikisaan.

Niinistö, 63, on toiminut poliitikon uransa aikana muun muassa oikeusministerinä, valtiovarainministerinä ja eduskunnan puhemiehenä. Hän on ollut myös eduskuntavaalien suurin ääniharava vuosina 1995, 1999 ja 2007.

Niinistö oli ehdolla vuoden 2005 presidentinvaaleissa, mutta hävisi vaalien toisella kierroksella Tarja Haloselle (sdp).

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme