Mainos
Mainos

Lahteen puuhataan kolmemetristä pronssista patsasta lihamukille – "Lahden lahja maailman ruokakulttuurille"

Lahtelainen ”perinneruoka”, lihamuki on saamassa oman patsaan. Legendaarinen lihamuki on niittänyt mainetta paitsi kotimaassa, mutta siitä on kertonut myös muun muassa kanadalainen Vice-lehti.

Lihamukia saa Lahdesta nykyään lähes jokaisesta grillikioskista ja kebab-paikasta. Annos sisältää pahvimukin täydeltä kebab-lihaa, kastiketta ja annoksen kruunaa jalapeno tai kaksi.

Mainostoimisto Ilme on nyt aloittanut projektin, jonka tarkoituksena on saattaa lihamuki pronssiseen muotoon. Patsaalle arvioidaan tulevan kokoa noin kolmisen metriä.

Mainostoimisto kertoo verkkosivuillaan, että mikäli 30 000 ihmistä allekirjoittaa adressin elokuun 2017 loppuun mennessä, toimisto lahjoittaa patsaan Lahden kaupungille.

Veistoksen valmistuksesta on alustavasti keskusteltu taiteilija Reijo Hutun kanssa. Hänen käsialaansa on myös Jari Litmasen patsas Lahden Kisapuistossa.

– Mielestämme Lahden lahja maailman ruokakulttuurille ansaitsee arvoisensa kohtelun, toimitusjohtaja Joona Kallinen sanoo tiedotteessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme