Mainos
Mainos

Lahtela loikkasi keskustasta kokoomukseen

Loikkarin mielestä keskustan kansanedustajilla ei juuri ole ollut sanan sijaa puolueen politiikan muotoilemisessa.

Keskustan vehkalahtelainen kansanedustaja Seppo Lahtela on loikannut kokoomukseen. Lahtela kertoi asiasta tänään uuden puolueensa järjestämässä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Samalla Lahtela ilmoitti pyrkivänsä jatkamaan kansanedustajana myös ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen. Hän on silloin kokoomuksen ehdokkaana Kymen vaalipiirissä.

Lahtela perusteli puolueen vaihtoa sillä, että keskusta on ollut hallituksessa SDP:n sylissä. Lahtelan mielestä keskustan kansanedustajilla ei juuri ole ollut sanan sijaa puolueen politiikan muotoilemisessa.

Loikan taustalla ovat myös keskustan sisäiset jännitteet Kymen vaalipiirin sisällä. Lahtela kertoi jo kesäkuussa, ettei aio olla enää ensi vaaleissa keskustan ehdokkaana. Syyksi hän sanoi "tarkoitushakuisen mustamaalauksen", jota vaalipiirin muut keskustalaiset harjoittavat häntä kohtaan.

Kesäkuisen ilmoituksen jälkeen loikka toiseen puolueeseen ei tullut suurena yllätyksenä kenellekään. 59-vuotias Lahtela on istunut eduskunnassa vuodesta 1999. Hän on koulutukseltaan maanviljelysteknikko.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot