Mainos
Mainos

Lahtelaisapteekin epäillään antaneen asiakkaille vääriä lääkkeitä – "Tapaus todella harvinainen"

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea epäilee epäasianmukaisuuksia lahtelaisen Renkomäen apteekin toiminnassa. Asiakkaiden epäillään voineen saada väärää tai vääränvahvuista lääkettä.

Fimea on tehnyt tutkintapyynnön poliisille ja antanut apteekkarille kirjallisen varoituksen. Fimean mukaan apteekkari ei ole korjannut toimintaansa. Keskus on käynnistänyt menettelyn apteekkiluvan perumiseksi.

Fimean tiedossa ei ole, että asiakkaille olisi aiheutunut vakavia terveydellisiä vaaratilanteita. Ylijohtaja Sinikka Rajaniemi Fimeasta kertoo, että tällainen tapaus on todella harvinainen. Apteekkilupia on joskus peruttu, mutta Fimeassa ei Rajaniemen mukaan tunneta vastaavanlaista tapausta. 

Fimeassa ei ole tietoa siitä, kuinka moni on voinut saada lääkkeitä epäasianmukaisesti. 

Ei tarpeeksi lääkkeitä

Tiedotteessaan Fimea kertoo havainneensa, että apteekissa ei ole ollut riittävästi lääkkeitä saatavilla. Tämä on voinut johtaa siihen, että lääketoimitukset eivät välttämättä ole olleet asianmukaisia.

Lääkelaki edellyttää, että lääkkeitä on saatavilla alueen asiakaskunnan tarvetta vastaava määrä ja että ne ovat laadultaan moitteettomia.  

Ylijohtaja Rajaniemi kertoo, että jos jonkin apteekin toiminnasta tulee asiakaspalautetta, apteekkiin tehdään aina tarkastus.

Kyseiseen apteekkiin on tehty normaali tarkastus ja lisäksi asiakaskanteluiden jälkeen lähdetty selvittämään asiaa. Fimea tarkastaa lähes 50 apteekkia vuosittain.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme