Mainos
Mainos

Lahti suree, Keuruu ei hyväksy armeijan säästöjä

Lahden kaupunginjohtaja suree valtion työpaikkojen lähtöä kaupungista, sillä niitä on entuudestaankin keskivertoa vähemmän.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvista laskee Hennalan varuskunnan sulkemisen heijastuvan ainakin tuhanteen työpaikkaan: yli 400 työntekijän lisäksi pariin sataan alihankkijaan sekä perheenjäseniin. Myllyvirta lupaa Lahden vielä taistelevan lakkautuspäätöstä vastaan.

- Ensimmäinen reaktio ei ole antautuminen, vaikka vihollinen on osaava.

Lahti aloittaa tarvittaessa valtion kanssa neuvottelut Hennalan varuskunnan noin 85 hehtaarin tulevasta käytöstä. Ratkaisuja rajoittaa se, että sata vuotta vanha varuskunta on valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde.

Naapurikunta Hollola joutuu pohtimaan uutta käyttöä noin 750 hehtaarin laajuiselle Hälvälän harjoitusalueelle. Isoja harjoitusalueita on myös Asikkalassa ja Padasjoella.

Keuruun kaupunki aikoo taistella

Keuruulla Keski-Suomessa ei hyväksytä päätöstä lakkauttaa Pioneerirykmentti, joka on kaupungin toiseksi suurin työnantaja. Kaupunginhallitus aikoo esittää valtioneuvostolle, että lakkauttaminen perutaan.

Keuruulaisten mukaan päätöksessä ei ole otettu huomioon varuskunnan edullista sijaintia keskellä Suomea. Lisäksi pidetään kohtuuttomana, että ainoa Maavoimien yksikkö usean maakunnan alueella suljettaisiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot