Mainos
Mainos

Lahtisen oikeusjuttu jatkuu tänään

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen perintöön liittyvä vangitsemisoikeudenkäynti käsitellään tänään salaisena suljetuin ovin.

Tämänpäiväinen oikeudenkäynti on yhden päivystävän tuomarin istunto, jossa päätetään ainoastaan joko epäillyn vangitsemisesta tai vapauttamisesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teijo Ristola keskusrikospoliisista kertoi eilen, että poliisi epäilee Urpo Lahtisen leskeä Maija-Liisa Lahtista törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kavalluksesta. Maija-Liisa Lahtinen pidätettiin torstaina. Samana päivänä pidätettiin Lahtisen perheen ja taidesäätiön asioita hoitanut varatuomari Pekka Paavola.

Paavola vapautettiin perjantaina iltapäivällä. Keskusrikospoliisi epäilee häntä kuitenkin avunannosta. Paavola on entinen Tampereen kaupunginjohtaja ja nykyinen kaupunginvaltuutettu.

Taustalla on Urpo Lahtisen pojan Jeppe Lahtisen pari vuotta sitten tekemä tutkintapyyntö. Jeppe Lahtinen syntyi Urpon ensimmäisestä avioliitosta. Hän epäilee, että isän toinen puoliso siirsi yhteisiä varoja ulkomaille 34 miljoonaa markkaa. Maija-Liisa Lahtisen asianajaja Marja Valpola Helsingistä torjuu kaikki rikosepäilyt.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme