Mainos
Mainos

Laihduttaja, älä unohda rasvoja!

Vuodenvaihde on jälleen innoittanut ihmisiä tekemään lupauksia painon pudottamisesta ja terveellisistä elämäntavoista.

Vaikka moni laihduttaja aikoo syödä vähemmän ja liikkua enemmän, ravintovalmentaja Annika Havaste kertoo, että suomalaisilla on hyvin vaihteleva tietotaito painon pudottamisesta.

- On ihmisiä, jotka tietävät paljon, mutta eivät onnistu laihtumaan. On myös ihmisiä, jotka oikeasti eivät tiedä, mitä kannattaisi tehdä. Monella on myös vanhentunutta tietoa.

Havasteen mukaan vanhentunutta tietoa on esimerkiksi se, että kaikkia rasvoja tulisi välttää.

- Välttämättömiä rasvahappoja tarvitsemme joka päivä. Joskus rasvojen välttämisessä mennään hakoteille niin, että karsitaan kaikki hyvät rasvat, kuten öljypohjaiset salaattikastikkeet. Kovia rasvoja taas kannattaa välttää.

Pelkkä liikunta ei riitä

Havasteen mukaan liikunnalla on merkitystä, mutta pelkkä liikunta ei painon pudotukseen riitä.

- Ruokavalion muutokset ovat välttämättömiä. Liikkeelle voi lähteä siitä, että karsii sokereita ja huonoja hiilihydraatteja, kuten valkoista leipää ja vaihtaa ne täysjyvään.

Pikadieettejä Havaste ei suosittele kenellekään.

- Se voi suistaa ruokavalion täysin raiteiltaan, kun panttaa ruokailua. Kun kuuri on ohi, ahmitaan, ja kilot tulevat takaisin. Puolisen kiloa viikossa on hyvä määrä laihduttaa ja paino putoaa sopivasti ilman kovaa nälkää, Havaste suosittelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme