Mainos
Mainos

Laihdutuslääkkeet jouduttu laittamaan piiloon apteekeissa

Laihdutusta edesauttavia lääkevalmisteita on jouduttu laittamaan apteekeissa tiskin alle. Myyntiä halutaan kontrolloida, koska lääkevalmisteen käyttäjiksi on etsiytynyt normaalipainoisia pillerin avulla painoaan sääteleviä naisia sekä alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Esimerkiksi parisen vuotta sitten markkinoille tullut, ainoa ilman reseptiä myytävä laihdutuslääke Alli on jouduttu laittamaan piiloon apteekeissa.

- Käyttäjien painoindeksi pitää olla yli 28, jotta siitä saa tehoa irti. Lisäksi pitää olla yli 18-vuotias. Allin käytön yhteydessä on tärkeää, että ruokavalio on vähäkalorista ja vähärasvaista, kertoo Tampereen Ensimmäisen apteekin proviisori Susanna Taupila.

Mikäli ruokaremontti jää tekemättä, seuraa lääkkeen käytöstä kiusallisia haittavaikutuksia.

Rasvaripuli, öljyiset pierut ja ulostetahrat tuskin ovat helppoa, elämäntapamuutoksetonta laihtumista tavoittelevien naisten toivelistalla.

- Se on todellakin oleellista se ruokavalioremontti. Jos syö liikaa rasvaa ja käyttää Allia, niin rasvaa jää imeytymättä ja se tulee sitten ulosteiden mukana ulos. Eli tulee löysiä ulosteita.

Myös laihduttajien suosiossa olevia ulostuslääkkeitä on jouduttu laittamaan tiskin alle.

- Varmasti joskus menee ohi tilanteita, että ei mene ihan oikeaan käyttöön, mutta pyrimme parhaamme mukaan siihen puuttumaan. Alle 12-vuotiaille emme myy ollenkaan. Jos joku yläasteikäinen tulee hakemaan lääkettä, niin siinäkin perusteellisesti varmistetaan että hän käyttää lääkettä oikein ja oikeaan tarkoitukseen.

Ulostuslääkkeiden ikävä haittapuoli on vatsan toiminnan pysyvä häiriintyminen, jolloin ulostaminen onnistuu ainoastaan lääkkeiden avulla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot