Mainos
Mainos

Laihian kohupappi erotettiin määräajaksi

Laihian seurakunnan kirkkoherra Mertsi Saarela on erotettu kahden kuukauden määräajaksi papinvirasta ja pappisvirasta. Sopimaton käytös oli avioliiton ulkopuolinen suhde ja sen vaikutukset. Saarela joutui viime elokuussa pakenemaan mustasukkaista, kirveen kanssa riehunutta aviomiestä, koska tapaili aviomiehen vaimoa.

Ilkan ja Pohjalaisen nettisivujen mukaan Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli kertoi määräaikaisen erotuksen syiksi sen, että Saarela on kirkkoherrana ja pappisvirassa ollessaan toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan ja käyttäytynyt virka-asemaansa ja pappisvirkaansa nähden sopimattomasti.

Tuomiokapitulin mukaan Saarelan käytös on syönyt hänen luottamustaan seurakunnan johtajana ja vaikeuttanut työyhteisön toimintaa. Kielteinen julkisuus on haitannut myös Evijärven seurakuntaa. Saarela oli aiemmin kirkkoherran virassa Evijärvellä.

Mertsi Saarela on kiistänyt toimineensa vastoin virkavelvollisuuksiaan ja katsoo hoitaneensa virkaansa asianmukaisesti.

Kirkkoherra tapasi viime elokuussa naistuttavaansa vanhassa kotikunnassaan Evijärvellä. Naisen aviomies tuli kuitenkin paikalle ja kolaroi kirkkoherra Saarelan kanssa. Saarela joutui pakenemaan kirveen esille ottanutta miestä metsän siimekseen. Saarela loukkaantui lievästi ja joutui lääkäriin.

Saarela valittiin kuntavaaleissa myös Laihian valtuustoon kokoomuksen listoilta. Hän sai kunnan viidenneksi suurimman äänimäärän eli 137 ääntä. Hän ilmoitti viime viikolla sanomalehti Pohjalaisen haastattelussa olevansa valmis myös valtuuston puheenjohtajaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme