Mainos
Mainos

Laitekohtainen vakuutus voi olla laiton

Niin kutsutut sirpalevakuutukset voivat tarjota huonompaa vakuutusturvaa kuin kotivakuutukset ja tulla kalliiksi.

Yksittäisiä kodinkoneita sekä muun muassa silmälaseja ja polkupyöriä varten myytävät vakuutukset voivat hämärtää kuluttajien käsitystä vakuutusturvasta.

Kuluttajien vakuutustoimiston tekemä selvitys osoittaa, että monesti nämä niin kutsutut sirpalevakuutukset ovat vakuutussopimuslain vastaisia.

Viihdelaitteet kasvattavat sähkölaskua yllättävästi

Kaupanteon yhteydessä kuluttajalle voidaan tarjota muutaman vuoden pituista vakuutusta sen varalta, että uusi pesukone rikkoontuu tai televisioon tulee äkillinen vika.

Yksittäiset vakuutukset tarjoavat esimerkiksi huonompaa vakuutusturvaa tai niiden ehdot ovat ankarammat kuin kotivakuutuksissa. Vakuutusta tarjoamalla myyjäliike voi siirtää toimintavikoja koskevaa virhevastuutaan kuluttajan maksettavaksi.

Useita eri laitteita varten otetut vakuutukset tulevat myös kalliimmiksi kuin esimerkiksi kotivakuutus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot