Mainos
Mainos

Laitinen-Pesola: Suojelutyöhön määräämistä rajoitettava

Tehyn puheenjohtaja suuntaisi sanktiouhan Tehylle eikä yksittäisille hoitajille. Tähän perustuslakivaliokunta ei puuttunut.

Hoitajaliitto Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola on samaa mieltä kuin perustuslakivaliokunta, jonka mukaan hoitajien työvelvoitteen uusimista tulee rajata.

- On työsuojelullisesti kyseenalaista, jos samoja ihmisiä voidaan jatkuvasti laittaa töihin viikoksi kerrallaan, Laitinen-Pesola sanoo.

Perustuslakivaliokunta ei puuttunut sanktiouhkaan. Laitinen-Pesolan mukaan uhkasakot antavat signaalin pakkotyöstä. Hänen mielestään sakkojen ei myöskään tulisi kohdistua yksittäisiin tehyläisiin.

- Kyseessä on järjestön päättämä laillinen työtaistelutoimenpide. Jos sanktio tarvitaan, se täytyy kohdistaa sille organisaatiolle, joka työtaistelusta vastaa eli Tehylle.

Laitinen-Pesola on tyytyväinen työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kantaan, jonka mukaan paikallisia ammattiosaston edustajia tulisi kuulla suojelutyöhön määrättäessä. Järjestö ehdotti samaa jo omassa lausunnossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot