Mainos
Mainos

Laitoksessa asuva vanhus voinee vaihtaa kotikuntaa jo 2011

Laitoksissakin asuvat vanhukset voinevat vaihtaa kotikuntaansa ja muuttaa omaistensa lähelle jo ensi vuoden alussa.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä vakuutetaan, että lakiesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle julkisuudessa olleista tiedoista poiketen jo kevätistuntokauden aikana. Jos eduskunta sen hyväksyy, se tulisi myös voimaan ennakkoon suunniteltuna ajankohtana eli vuoden 2011 alusta.

Lakiesityksen tarkoituksena on, että perustuslain oikeus vapaasti valita oma asuinpaikkansa koskee myös vanhuksia ja vammaisia.

Jos vanhuksen kotikunta on jo järjestänyt laitoshoidon tai asumispalvelut toisen kunnan alueella, voi tämän kunnan vaihtaa myös uudeksi kotikunnakseen.

Kotikunnan saisi vaihtaa muutenkin omasta halustaan. Silloin uusi kotikunta arvioisi yhdessä vanhan kotikunnan kanssa muuttajan palvelutarpeen. Palveluita olisi tarjottava muuttajalle samoin perustein kuin kunnan muillekin asukkaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot