Mainos
Mainos

Laiton lemmikkikauppa herättää huolta Euroopan laajuisesti – suomalaismeppi: "Järkyttävää piittaamattomuutta"

Laitonta koirakauppaa, pentutehtailua ja eläinsuojelurikoksia voitaisiin ehkäistä koiran alkuperän paljastavien keinojen tehokkaammalla käytöllä, katsovat asiantuntijat.

Suomen Kennelliiton mukaan laittoman lemmikkikaupan kasvua on kuvattu räjähdysmäiseksi ja se herättää Euroopan laajuisesti huolta. Yksi keino ehkäistä pentutehtailua olisi lemmikkikissojen ja -koirien sirutuspakko.

Euroopan parlamentin eläinten hyvinvointiryhmän puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen toivoo myös Suomen olevan aloitteellinen asiassa.

– EU:n on laitettava kasvava pentutehtailu kuriin muun muassa säätämällä seuraeläindirektiivi, johon sisältyy kissojen ja koirien sirutuspakko silloin, kun niitä välitetään lemmikeiksi, Pietikäinen sanoi tänään Suomen Kennelliiton mediatilaisuudessa.

Tilaisuudessa painotettiin, että alkuperältään tuntemattoman koiran ostamalla voi tietämättään tukea koirien salakuljetusta ja pentutehtailua. Halpa pentu voi tulla omistajalleen kalliiksi.

– Pentutehtailu on järkyttävää piittaamattomuutta eläinten hyvinvoinnista. Se kostautuu kärsimyksenä ja taloudellisena menetyksenä usein myös omistajalle, Pietikäinen sanoi.

Aiheesta keskusteltiin tämän aamun Huomenta Suomessa, jossa sitä kommentoi läänineläinlääkäri Sari Haikka.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme