Mainos
Mainos

Laiton maahantulo jatkaa kasvuaan

Laittoman maahantulon järjestämisestä kirjattiin viime vuonna 51 rikosilmoitusta.

Suomeen laittomasti yrittävien ihmisten määrä on selvässä kasvussa.

- Näyttää siltä, että ongelma on kasvava, ainakin jos verrataan viime ja edellisvuoden lukuja. Selvästi on nousua tapahtunut, kertoo everstiluutnantti Pasi Tolvanen rajavartiolaitoksesta.

- Kauko-itä on yksi tärkeä lähtöalue kaikenkaikkiaan, Intian niemimaan alue, sitten Lähi-itä myös ja Keski-Aasia, hän jatkaa.

Laittoman maahantulon järjestämisestä tehtiin viime vuonna 51 rikosilmoitusta. Vuotta aiemmin luku oli nelisenkymmentä. Väärennetyt asiakirjat oli myyty yli 800 tulijalle tuntuvaa maksua vastaan.

- Suomessa summa on melko tyypillisesti 6 000-10 000 euroa tai dollaria. Meillä on kuitenkin tietoa suuremmistakin summista: hinta on ollut jopa 15 000-25 000 per tuotu henkilö.

Yksittäisiä laittomia maahantulijoita jäi ulkorajalla viime vuonna kiinni viitisensataa. Yhteensä Tolvanen arvioi Suomessa olevan jopa 10 000 laitonta siirtolaista.

- 10 000-15 000 on varmasti yhtä hyvä arvio kuin mikä muu tahansa, mutta enemmän se on joka tapauksessa kuin satoja tai tuhansia.

Laittoman maahantulon järjestämisestä tuomittiin Suomessa viime vuonna vain muutama ihminen. Pisin tuomio oli vuosi vankeutta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme