Mainos
Mainos

Laitos ei ole lapsen paikka – huostaanotetut yhä useammin perheisiin

Pääkaupunkiseudulla huostaan otetut lapset ja nuoret menevät yhä useammin perhehoitoon laitosten sijaan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan sosiaalitoimien mukaan nyt hieman yli puolet lapsista ja nuorista sijoitetaan erilaisiin perhehoitomuotoihin. Tällaisia ovat sijaisperheet, läheisverkostot sekä ammatilliset perhekodit.

Vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos velvoittaa kuntia järjestämään huostaan otetuille ensisijaisesti perhehoitoa. Lastensuojelun Keskusliiton viimevuotisen selvityksen mukaan kunnat ja biologiset vanhemmat ovat usein suosineet laitoshoitoa perhehoidon kustannuksella.

Huostaanoton yleisimmät syyt ovat aikuisen päihdeongelmat, perheväkivalta, mielenterveysongelmat ja vanhemmuuteen liittyvät vaikeudet.

Helsinki, Espoo ja Vantaa kampanjoivat jälleen yhdessä saadakseen lisää tuki-, vastaanotto- ja sijaisperheitä. Perheitä tarvitaan erityisesti kouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille.

Nuorten huostaanotto on lisääntynyt kaikissa kolmessa kaupungissa viime aikoina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot