Mainos
Mainos

Laittoman pikavipin kuluja ei tarvitse maksaa

Kuluttajavirasto toimittaa lokakuun alkuun mennessä lähes 20 pikavippiyhtiölle markkinointikieltoa edeltävän kuulemiskirjeen. Syynä tähän on yhtiöiden lainvastainen markkinointi.

Kuluttajavirastosta muistutetaan, että pikavippiyhtiön asiakkaalla on oikeus maksaa pelkkä lainasumma takaisin ilman kuluja, mikäli tekstiviestivipin lainaehtoja ei ole toimitettu hänelle esimerkiksi sähköpostitse. Lain mukaan lainaehtojen laittaminen esimerkiksi pikavippiyrityksen internetsivuille ei riitä, vaan ehdot tulee toimittaa asiakkaalle aina henkilökohtaisesti.

- Jos asiakas ei ole saanut toimitusehtoja henkilökohtaisesti, hän voi maksaa lainapääoman ilman kuluja takaisin, vahvistaa Kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting-Visa Aamulehdelle.

Planting-Visa korostaa lisäksi, että asiakkailla on oikeus perua myös pienlainayhdistyksen jäsenyrityksiltä otettu tekstiviestilaina kuluitta, jos ehtoja ei ole toimitettu lain mukaisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme