Mainos
Mainos

Laittomia karhunkaatoja selvitetään Itä-Suomessa

Viranomaisten mukaan metsästysrikollisuutta esiintyy koko maassa, mutta erityisesti maan itä- ja pohjoisosissa valtion mailla.

Itä-Suomessa on paljastunut 13 epäiltyä laitonta karhunkaatoa, jotka on myös saatettu syyttäjän syyteharkintaan. Lisäksi yksi tapaus on vielä poliisin tutkittavana.

Itä-Suomen läänin alueella on tutkittu viimeisten puolentoista vuoden aikana kaikki laillisessa metsästyksessä tehdyt kaadot. Tarkoituksena on ollut selvittää, onko karhuja kaadettu niin sanotun ravintohoukuttimen avulla, mikä on metsästysasetuksessa kielletty. Ensimmäinen epäilty metsästysrikkomus kirjattiin elokuussa 2004.

Asiasta kertoi tänään sisäministeri Kari Rajamäki vastatessaan eduskunnassa kansanedustaja Eero Reijosen kirjalliseen kysymykseen.

Rajamäen mukaan poliisi on pyrkinyt selvittämään kaikki epäillyt rikkomukset samanaikaisesti, jotta ilmiöstä saataisiin kokonaiskuva. Selvityksellä on pyritty kartoittamaan metsästyslain uudistamistarvetta. Kaatamispaikkojen ympäristössä on tehty tarkka tekninen tutkinta GPS-paikannuksineen ja helikopterikuvauksineen.

Rajamäen mukaan metsästysrikollisuutta esiintyy koko maassa, mutta erityisesti maan itä- ja pohjoisosissa valtion mailla. Ministerin mukaan metsästysrikollisuus on ammattimaista ja järjestäytynyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme