Mainos
Mainos

Laittomia maahantulijoita käännytetty runsaasti

Laittomia maahantulijoita käännytettiin viime vuonna pääkaupunkiseudun rajatarkastusasemilla selvästi viimevuotista enemmän.

Tullin tehotarkastus

Pääkaupunkiseudun rajavartijat myös paljastivat yhdessä poliisin ja tullin kanssa mm. useita huumausaineiden salakuljetusyrityksiä. Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin sataman tarkastuspisteissä rajavartijat estivät maahantulon 1656 ulkomaalaiselta, mikä on yli puolet enemmän kuin edellisvuonna.

Käännytyksen syinä olivat yleensä riittämättömät rahavarat ja puutteelliset matkustusasiakirjat. Käännytysten kasvua selittävät monet ilmitulleet luvattoman työnteon tapaukset. Etsintäkuulutettuja tavoitettiin yhteensä 1320 eli lähes kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 1999. Ennätyksellisen lukumäärän selittää se, että rajavartiomiehet saivat viime keväänä oikeuden reagoida Oikeusrekisterikeskuksen kuulutuksiin.

Rajatarkastuksissa havaittiin yhteensä 1545 rikosta tai rikkomusta. Niistä kirjoitettiin sakkoja yhteensä 775 kappaletta, mikä on miltei kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Syinä olivat lähinnä luvaton maassaolo tai työnteko. Tarkastuspisteissä havaittiin vielä noin sata väärennösrikosta. Satamassa jäi kiinni 79 rattijuoppoa, minkä lisäksi rajavartijat havaitsivat 22 rikoksella haltuun otettua autoa.

Pääkaupunkiseudun rajanylityspaikkojen kautta rajan ylitti viime vuonna noin 16,3 miljoonaa matkustajaa. Helsingin sataman kautta kulki noin 9,3 miljoonaa matkustajaa, lentoaseman kautta taas noin 7 miljoonaa. Rajatarkastuksia tehtiin 13 miljoonalle matkustajalle.

Rajatarkastuslaitos torjui myös yhdessä poliisin ja tullin kanssa rajat ylittävää rikollisuutta. Viranomaiset paljastivat useita huumausaineiden salakuljetustapauksia ja rikoksella hankitun omaisuuden maastavientiyrityksiä. Rajavartiolaitos on lisännyt henkilökuntaansa pääkaupunkiseudulla 80 hengellä, joten vahvuus on nyt 280 henkilöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme