Mainos
Mainos

Laittomien maahantulojen järjestäjille Suomessa pienet tuomiot

Suomi on houkutteleva maa laittomien maahantulojen järjestämiseen, koska rangaistukset ovat minimaalisia muuhun Eurooppaan nähden.

Laittomien maahantulojen järjestäjät saavat Suomessa Euroopan Unionin alhaisimmat rangaistukset.

Maksimirangaistus laittomasta maahantuonnista on kaksi vuotta vankeutta.

Muualla Euroopassa ja jopa toisissa Pohjoismaissa rangaistus on yleensä huomattavasti pidempi, joissakin maissa yli kymmenenkin vuotta.

Helsingin Sanomien mukaan rangaistuksiin saattaa olla tulossa muutoksia jo ensi keväänä. Uusi eduskunta on saamassa käsittelyyn paketin, jossa luodaan uutta ihmiskauppaan ja -salakuljetuksen rangaistuksiin liittyvää lainsäädäntöä sekä mahdollisesti nykyistä kovempia rangaistuksia laittoman maahantulon järjestelijöille. Suomessa ei esimerkiksi voida antaa rangaistuksia ihmiskaupasta.

Tänä vuonna laittoman maahantulon järjestelyitä on saatu kiinni 22 tapausta, joka enteilee vuoden saldoksi samaa tasoa kuin muutamana edellisvuonna. Määrät ovat vaihdelleet 40-60 välillä vuosittain.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot