Mainos
Mainos

Laivaliikenteen matkustajamäärät laskussa

Suomen ja ulkomaiden välisen laivaliikenteen matkustajamäärä jäi tammi-toukokuussa hieman pienemmäksi kuin vuosi sitten.

Laivamatkustajien määrä laski toukokuun merenkulkutilaston mukaan alkuvuonna vajaaseen 5,9 miljoonaan matkustajaan eli noin 73 000 matkustajaa pienemmäksi kuin vuotta aiemmin.

Viron liikenteen matkustajamäärä kasvoi 48 000 matkustajalla ja kohosi 2,3 miljoonaan matkustajaan. Ruotsin liikenteen matkustajamäärä oli 3,5 miljoonaa eli 117 000 matkustajaa viimevuotista pienempi. Saksan liikenteessä oli tammi-toukokuussa 28 000 matkustajaa ja Venäjän liikenteessä 18 000 matkustajaa.

laivat

Viennin merikuljetukset kasvoivat alkuvuonna 2,3 prosenttia reiluun 16 miljoonaan tonniin. Samaan aikaan meritse tapahtunut tuonti kasvoi 7,2 prosenttia ja nousi 16 miljoonaan tonniin. Viennistä 5,3 miljoonaa tonnia ja tuonnista 7,9 miljoonaa tonnia kuljetettiin suomalaisilla aluksilla.

Kauttakulkuliikenne Suomen satamien kautta kasvoi 2,4 prosenttia ja kohosi 1,4 miljoonaan tonniin. Siitä tuontia oli puoli miljoonaa tonnia ja vientiä 900 000 tonnia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot