Mainos
Mainos

Laivapaloon vaikea reagoida

Laivalla syttyvä tulipalo on erityisen vaarallinen sen vuoksi, että matkustajan on vaikea reagoida tilanteeseen millään tavalla.

-Laiva on sokkeloinen, ahdas ja tuntematon paikka matkustajalle. Savu saattaa vaikeuttaa liikkumista entisestään, kuvailee neuvotteleva virkamies Tiina Peltola-Lampi sisäministeriön pelastusosastolta.

Niinpä matkustaja saattaa kokea olevansa voimaton ja keinoton turman yllättäessä merellä, kun pakotietä laivasta ei ole. Kuivalla maalla sattuvissa tulipaloissa yleensä riittää, kun pääsee ulos palavasta rakennuksesta.

-Oman vaikeutensa näihin turmiin tuo se, että laivalle lähdetään usein juhlimaan. Silloin oma kunto voi olla heikko ja pelastusreitteihin tutustuminen jää tekemättä, Peltola-Lampi summaa.

Tulipalon sattuessa laivan henkilökunnan ja matkustajien pitää pärjätä omillaan, sillä apu on yleensä kaukana. Peltola-Lammen mukaan laivojen henkilökunta on kuitenkin erittäin hyvin koulutettu hätätilanteiden varalta. Peltola-Lampi on tutkinut muutamia vakavia laivaturmia. Hänen mukaansa ihmiset käyttäytyvät yleensä yllättävän järkevästi, mikäli he tietävät mitä pitää tehdä.

-Tiedottaminen on kaikkein tärkein asia. Paniikki syntyy yleensä vain silloin, kun matkustajat eivät tiedä mitä tehdä, Peltola-Lampi toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot