Mainos
Mainos

Laivaruuhka itäisellä Suomenlahdella on vaikeutunut

Laivaliikenne itäisellä Suomenlahdella on lähes täysin jumissa. Uuden Suomen tietojen mukaan laivoja on jäissä juuttuneena yli 120, ja määrä lisääntyy koko ajan 20 laivalla vuorokaudessa.

Pelkästään Suursaaren länsipuolella laivoja on jäissä kiinni yli 50 kappaletta. Jäissä on kiinni myös suomalaisia ja Suomeen matkalla olevia aluksia. Mukana on myös suomalainen rahtialus Pasila, joka on lähtenyt viikko sitten matkaan Vysotskista hiililastissa Naantaliin.

Matka kestää kesällä vuorokauden, mutta nyt matkaa on taittunut vasta noin viidesosa. Laiva on juuttunut jäihin, eikä matkan jatkumisesta ole mitään tietoa. Venäläiset jäänmurtajat avustavat vain satamiinsa liikennöiviä öljytankkereita. Aamulla avustettiin yhtä rahtialusta, joka uhkasi ajautua jäiden mukana matalikolle.

- Pietarin edustalla tilanne on tosi paha, koska Suomenlahden jäät painuvat sinne. Laivoja on jumissa ehkä 130-150. Kaikkia näitä laivoja on avustettava etenemisessä, toteaa talvimerenkulkuyksikön päällikkö Ilmari Aro Liikenneministeriöstä.

Suomelta ei ole pyydetty jäänmurtoapua eikä sitä ole edes tarjottu. Venäjän laki kieltää jäänmurtopalvelujen tarjoamisen aluevesiltään muualta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot