Mainos
Mainos

Laivoja käännytetään perämerellä

Laivaliikenne on ahtaajien tukilakon vuoksi lähes pysähdyksissä Perämerellä. Osa laivoista on joutunut kääntämään kurssinsa kohti Ruotsin rannikkoa.

Muutamat linjalaivat ovat sinnikkäästi tulleet odottelemaan satamiin lakon päättymistä. Esimerkiksi Kemin Veitsiluodossa alkavat laiturit olla täynnä lastin purkua tai lastaamista vartovia aluksia. Satamassa oli aamupäivällä viisi laivaa, ja kuudes oli matkalla sinne.

-Kun lakko alkoi, laivoille on ryhdytty etsimään lasteja Ruotsista. Lisäksi Pohjois-Suomeen tarkoitettuja lasteja on alettu myydä muualle, koska täällä ne jäisivät satamiin jumiin, kertoi meriliikennettä aitiopaikalta seuraavan Otso-jäämurtajan päällikkö Atso Uusiaho. Hän tietää ainakin pari tapausta, joissa paperitehtaille tilatut raaka-aineet kuten kemikaalit onkin laivattu Ruotsin rannikon paperi- ja sellutehtaille.

Murtajillakin hiljaiseloa

Hiljentynyt liikenne näkyy myös jäänmurtajilla. Esimerkiksi Otso oli tänään Kemin satamassa osin siksi, ettei ohjattavaa liikennettä juuri ollut.

-Sisu on tuomassa yhtä laivaa Kemiin. Siinä oikeastaan on tämänhetkinen liikenne merellä, Uusikylä kertoi perjantain tilanteesta. Laakereilla ei lakosta huolimatta jäämurtajilla levätä. Uusikylän mukaan murtajalla riittää runsaasti puunattavaa ja huoltotöitä.

Esimerkiksi Otson miehistöön kuuluu 25 jäsentä. Viikonvaihteessa Otso pääsee kuitenkin myös merelle.

Sunnuntaina se hakee näillä näkymin yhden tankkilaivan Kemiin ja vielä toisen Ouluun, jossa paraikaa odotteleekin jo yksi venäläinen laiva ahtaajien työsulun päättymistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme