Mainos
Mainos

Laivojen rikkipäästövähennyksille ei ole tulossa siirtymäaikaa

Suomi ei saa toivomaansa siirtymäaikaa laivojen rikkipäästöjen vähentämiselle. EU-parlamentti äänestää laivojen rikkipäästöjen vähentämisestä tänään täysistunnossaan Strasbourgissa.

Asiaa parlamentissa on valmistellut vihreiden Satu Hassi, jonka mukaan rikkipäästöjen vähentäminen säästää joka vuosi kymmeniä tuhansia henkiä.

Lain arvellaan menevän EU-parlamentin äänestyksessä kirkkaasti läpi, sillä sen on hyväksynyt viisi suurinta puolueryhmää. Suomen europarlamentaarikoista kaikki eivät kuitenkaan äänestä lain puolesta, sillä se koetaan Suomelle epäoikeudenmukaiseksi. Itämeri joutuu paljon Välimerta tiukempiin päästörajoihin ja jo vuonna 2015. Välimeren maille myönnettiin siirtymäaikaa vuoteen 2020.

– Suomessa on paljolti sivuutettu se, että tämä direktiivi on pikemminkin törmäystyyny, joka helpottaa siirtymistä pienempiin päästöihin laivaliikenteessä ja myöskin tasapuolistaa vaatimuksia pohjoisen ja eteläisen Euroopan välillä, Hassi perustelee.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön raportti Strasbourgista:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot