Mainos
Mainos

Laki estänyt rikostaustaisten pääsyä töihin lasten pariin

Epäsopivat henkilöt karsiutuvat melko hyvin, kun lain nojalla selvitetään lasten pariin työskentelemään haluavien rikostaustaa.

Epäsopivat henkilöt karsiutuvat melko hyvin, kun on selvitelty lasten kanssa työskentelemään haluavien rikostaustaa. Tiedot ilmenevät työministeriön Turun yliopistolla teettämästä tutkimuksesta.

Rikostaustaisia työnhakijoita on ollut vain alle prosentti kaikista, jotka ovat hakeneet sellaista työpaikkaa, missä tehdään töitä lasten parissa.

Vuonna 2003 oikeusrekisterikeskukseen tuli yli 63 000 rikosrekisterihakemusta. Rikostausta oli 79 työnhakijalla. Useimmiten kyse oli huumerikoksesta. Työnantajien on lain mukaan selvitettävä, onko työnhakijoiden taustalla huume-, väkivalta- tai seksuaalirikoksia tai lapsiin kohdistuvia rikoksia eli lähinnä hyväksikäyttöä. Lain toimivuutta selviteltiin kyselyllä, joka lähetettiin 411 työnantajalle syyskuussa 2003.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme