Mainos
Mainos

Laki muuttanut hautausmaksuja

Kirkkoon kuulumattomien hautausmaksut ovat selvästi halventuneet, kun taas seurakuntalaisten hautausmaksut ovat kallistuneet.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan hautaustoimilain säädökset ovat muuttaneet hautausmaksuja. Seurakunnat ovat alentaneet kirkkoon kuulumattomien hautausmaksuja selvästi. Samalla seurakuntalaisten hautausmaksut ovat kallistuneet.

Kirkkoon kuulumattomien arkkuhautajaisten maksut ovat halventuneet viime vuodesta keskimäärin jopa 600 euroa ja uurnahautajaisten noin 240 euroa. Vastaavasti seurakuntalaiset maksavat hautajaisista keskimäärin 50-65 euroa aiempaa enemmän.

Opetusministeriön asettaman työryhmän mukaan hautaustoimen maksut tulisi pitää edelleen kaikille samoina, niin kirkkoon kuuluville kuin siihen kuulumattomillekin. Samanmaksuisuus on sen mielestä selkeä periaate ja takaa yhdenvertaisuuden kaikille uskonnosta riippumatta.

Työryhmä on jättänyt selvityksensä eduskunnan hallintovaliokunnalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme