Mainos
Mainos

Lakia vuokra-asuntoyhtiöistä ei lykätä

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre kiistää tiedot, joiden mukaan vuokra-asuntoja koskevan lain valmistelua lykättäisiin. Kokoomus on Helsingin Sanomien mukaan pysäyttämässä lakiesityksen valmistelua, koska yksimielisyyttä asiasta ei ole löydetty.

Asuntoasioista vastaava Mönkäre sanoi tänään, että laki aiotaan saada valmiiksi mahdollisimman nopeasti.
-Yksikään puolue ei ministeriössä keskeytä minkään lain valmistelua, Rakennusliiton Käden jälki -seminaarissa Helsingissä puhunut Mönkäre muistutti.

Mönkäre on pyrkinyt antamaan esityksen eduskunnalle jo tänä vuonna, mutta asiaa valmisteleva ympäristöministeriö ei ole saanut asiaa valmiiksi. Kokoomus olisi tiettävästi valmis ottamaan asian esille vasta keväällä vaalien jälkeen.

Yleishyödyllisiä rakennusyhteisöjä koskeva laki koskisi Sato- ja VVO-konsernia, joitakin pienempiä yhteisöjä sekä kuntien vuokra-asuntoyhtiöitä. Niille pyritään luomaan nykyistä selkeämmät pelisäännöt yhteisöjen tuoton ja valtion rahoituksen käytöstä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme