Mainos
Mainos

Lakiesitys ei vie synnytyslaitoksia pikkukaupungeista

Ministeriö ei ole lakkauttamassa lailla synnytyksiä alle 150000 asukkaan kaupungeista. Uudessa terveydenhuoltolaissa esitetään sairaanhoitopiirien yhteistyön lisäämistä. Jokainen sairaanhoitopiiri tai terveyspiiri arvioi kuitenkin itse, mitä erikoisaloja ne pitävät yllä, sanoo ylijohtaja Päivi Sillanaukee sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Yhdeksän pikkukaupungin kaupunginjohtajaa vetosi aiemmin tiistaina peruspalveluministeri Paula Risikkoon (kok.) kaupunkiensa sairaaloiden synnytysosastojen puolesta. Kaupunginjohtajat pelkäsivät, että valmisteilla oleva terveydenhoitolaki johtaisi synnytysten lakkauttamiseen sellaisissa sairaaloissa, joiden väestöpohja on alle 150000 henkilöä.

-Keskustelua synnytysten keskittämisestä on käyty vuosia, mutta ei sillä alueella hirveästi ole keskittämistä tapahtunut. Eniten viime aikoina on keskitetty tekonivelleikkauksia ja sydäntoimenpiteitä, sanoo Sillanaukee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme