Mainos
Mainos

Lakimies Myllylän kuivumisleimasta: Epäasiallista!

Palvelualojen ammattiliitto PAMin lakimies Arja Pohjola ihmettelee työnantajan toimintaa Mika Myllylän tietojen käsittelyssä. Kiinteistövälitysyhtiö Björndahlin henkilögalleriaan on ilmestynyt teksti "kuivumassa" Myllylän kuvan ja yhteystietojen yhteyteen.

- Kuulostaa varsin epäasialliselta. Jos on alkoholiin liittyvällä sairauslomalla, niin työnantajalla ei ole oikeutta mennä julkistamaan tällaista tietoa internetissä.

Lakimiehen mukaan julkistamalla arveluttavaa tietoa työnantaja mahdollisesti rikkoo ainakin lakia yksityisyyden suojasta työelämässä. Tiedon julkistaminen saattaa olla ristiriidassa myös henkilötietolain sekä rikoslain kanssa.

Pohjolan mukaan edes se ei muuta asiaa, että Myllylän ongelmista on kirjoitettu jo laajalti lehdissä.

- Tämä on arkaluonteista tietoa. Alkoholiongelma on terveydentilatieto. Työnantajan pitäisi pysyä asiasta hiljaa.

Entinen hiihtäjä aloitti myyntiedustajana kokkolalaisessa kiinteistövälitysyrityksessä joulukuussa. Hänen uransa on toistaiseksi laitettu jäihin kahden nuoren naisen pahoinpitelyepäilyn vuoksi.

Palvelualojen ammattiliitto PAMiin kuuluu muutamia myyntiedustajia. Kiinteistönvälittäjiä liitto ei edusta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot