Mainos
Mainos

Lakimuutoksella uutta tietoa asunnon ostajille

Asunnon ostajat saavat tulevaisuudessa nykyistä tarkempaa tietoa huoneiston kunnosta ja taloyhtiön tilasta. Uudessa laissa määrätään, että osakkaan on aina ilmoitettava huoneistossa tehdystä remontista asunto-osakeyhtiölle.

Ilmoitukset pitää myös rekisteröidä. Lisäksi taloyhtiöiden tulee tehdä viisivuotissuunnitelma korjaushankkeista.

Isännöintiliitosta arvioidaan, että uusi laki merkitsee isännöintiyrityksille lisätöitä, mikä nostaa isännöinnin hintaa. Muutostyö- ja kunnossapitoilmoitukset täytyy käsitellä, tarkastaa ja rekisteröidä. Lisäksi tiedot pitää siirtää isännöintitodistuksiin.

Uusi asunto-osakeyhtiölaki on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Se astuu voimaan aikaisintaan ensi vuoden alusta.

Isännöintiliiton mielestä lain voimaantuloa pitäisi kuitenkin lykätä. Sen mukaan muutosten toteuttamisessa tulee liian kiire, jos lakia noudatetaan jo ensi kevään yhtiökokouksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot