Mainos
Mainos

Lakimuutos poisti bulgarialaiset turvapaikkajonosta

Bulgarialaiset eivät enää hae turvapaikkaa Suomesta. Vuoden alkupuolella bulgarialaisia turvapaikanhakijoita oli yli 400, mutta syyskuussa maahanmuuttovirastoon ei tullut enää yhtään turvapaikkahakemusta bulgarialaisilta.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajan Esko Revon mukaan syynä bulgarialaisten hakijoiden loppumiseen on heinäkuun alussa voimaan tullut laki. Sen mukaan turvapaikkaa hakeva EU-maan kansalainen saa olla vastaanottokeskuksessa vain siihen saakka, kun hän saa tiedoksi maahanmuuttoviraston kielteisen päätöksen. Lisäksi turvapaikanhakija saa alennettua toimeentulotukea vain niiltä päiviltä, kun on vastaanottokeskuksessa.

- Kaikki bulgarialaisten hakemukset olivat perusteettomia. Lain muutos lopetti hakemukset.

Revon mukaan hakemusten tyrehtymiseen vaikutti myös niiden nopeutettu käsittely. Nopeimmillaan maahanmuuttovirasto on tehnyt päätöksen samana päivänä, kun poliisi on tutkinut hakijan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot